İş Elbisesi Nedir?

İş elbisesi, özellikle iş yerinde giyilen giysi olarak tanımlanır. Çeşitli sanayi, ticaret  ve hizmet kollarında çalışanlar için daha fazla güvenlik, dayanıklılık ve rahatlık sağlamak amacıyla üretilir. Aynı zamanda firmaların kurumsal kimliğini ve ciddiyetini ön plana çıkaran önemli bir araçtır. Türkiye’de çok geniş bir üretim ve pazar ağına sahiptir. Önlük, üniforma vb. kıyafetler iş elbisesine örnek verilebilir.

Günümüzde bir çok otel, restoran, özel klinik ve hastaneler kurumsal kimliklerinin bir parçası olan iş elbiselerini kullanmaktadır. Özel tasarımlar ile siparişi verilen iş elbiseleri, kurum logosunun baskısıyla tam olarak firmayı yansıtmaktadır. Kurumlar, müşterilerinde oluşturdukları hijyen ve tek tip giysi algısını imaj olarak görür ve bu doğrultuda hizmet vermeye devam ederler

Geçmişten günümüze bir yolculuk yaptığımızda hemen her bireyin bir iş geçmişi bulunduğu görülmektedir. İnsanlar zamanlarının çoğunu evlerinden çok iş yerlerinde geçirirler. Bu kadar zaman geçirdikleri iş yerlerinde tabi uyulması zorunlu ve yapılması şart koşulmuş bazı kriterler bulunmaktadır. İşverenlerin koydukları bu kriterler ya da kurallar çalışanlarının güvenliği ve memnuniyeti için konulmaktadır. İşverenlerin çalışanlara şart koştuğu durumlardan bir tanesi kendi firmalarında ya da işletmelerinde çalışanların bu firmayı yansıtacak şekilde ya da yaptığı işten zarar görmemesini sağlayacak şekilde giyim tarzı belirlemiş olmasıdır.